icon
Ми працюємо для вас з 09:00 до 17:00 з понеділка по п'ятницю та з 09:00 до 15:00 в суботу. Неділя - вихідний.
Наша адреса: Черкаська обл., м. Тальне, вул. Вокзальна, 149.
Працюємо: з 9:00 до 17:00 пн-пт.
Субота з 9:00 до 15:00. Неділя вихідний
3 200 грн

Казан-скороварка Афганський Rashko Baba (15л, чорний)

Новинка
Закінчується
Код товару: 3447596
Є в наявності
Відгуки: (0)
3 200 грн

Афганські казани - це особливий різновид казанів, що мають специфічну фігурну форму та функціональну кришку, що прикручується до посуду. В цілому конструкція подібна до скороварки. Принцип приготування той самий, але посуд товстостінний, що дозволяє використовувати його при вищих температурах і відповідно з меншими витратами часу. 

Афганський казан - універсальний посуд. В ньому можна виконати багато різних процесів:

  • варити як у каструлі,
  • смажити як у сковороді,
  • тушкувати як в казані,
  • готувати під тиском як в скороварці,
  • готувати на парі як у пароварці.

Також перевагою афганського казана є й те, що його можна використовувати не лише на плиті, а також і на відкритому вогні на мангалі, на багатті, у печі тощо.

Конструкція

Казан товстостінний, литий, виконаний з алюмінію і зовні покритий термостійкою фарбою. Має форму горщика з  опуклими боками, завуженими дном та вінцями. По боках має металеві ручки та петлі для кріплення коромисла. Особливої уваги заслуговує кришка казана. Вона дуже щільно притискається до казана гвинтом за допомогою спеціального литого коромисла. Між кришкою і казаном встановлений гумовий ущільнювач, що перешкоджає виходу пари по діаметру кришки. Зверху знаходятьсяі 2 клапани для стравлення пари і запобіжник. 

Процес приготування

Наповнення. Готуючи в режимі скороварки казан заповнюють лише на ⅔ . В казан закладають продукти і додають рідину. Третина об'єму залишається порожньою. 

Контроль. В процесі приготування в казані утворюється пара, що заповнює вільний простір і створює тиск. Щоб тиск і кількість пари в казані були сталими, клапани стравлюють зайву пару під час приготування. Тому дуже важливо слідкувати за цим процесом щоб пара виходила рівномірно, коригуючи відповідно температуру нагріву. 

Для перемішування продуктів в процесі приготування не потрібно знімати кришку. Для цього слід встановити казан під кутом 30 градусів на підлогу або на землю і перекочувати його, тримаючись за ручку.

Регулювання. Якщо пара з клапанів йде під сильним тиском, автоматично може також задіюватись запобіжний клапан. Це означає що потрібно зменшити температуру, а в крайньому випадку прибрати з вогню на пару хвилин. 

Завершення. По завершенні процесу приготування потрібно дочекатися поки казан трохи остигне і пара перестане виходити на зовні. Тільки після цього можна відкривати кришку.

Не охолоджуйте казан занурюючи в холодну воду. Він має остигати поволі.

Така технологія дозволяє зменшити час приготування багатьох страв вдвічи, а також зберегти яскравий колір, аромати і максимальну користь продуктів. 

 

Характеристики

Об'єм, л  15
Робочий об'єм, л  11.50
Вага, кг  5,5
Висота, мм  415
Діаметр горла, мм  170-190
Діаметр центру, мм  300
Діаметр дна, мм  207
Кількість порцій  12-13
Товщина стінки, мм  11
Робочий тиск, атм.  1.50
Робоча температура, °C  120
Популярні запити  Для вогнища, Для газових плит, Казан скороварка

казан Rashko Baba, казан Афганський Rashko Baba, Афганський казан для плову, купити Афганський казан, казан з кришкою, казан для багаття, казан Афганський Rashko Baba з кришкою, Афганський казан для відкритого вогню, Афганський казан, казан з сферичним дном, Афганський казан з ручками, Казан Rashko Baba Афганський з кришкою 15 л, Rashko Baba

Афганські казани - це особливий різновид казанів, що мають специфічну фігурну форму та функціональну кришку, що прикручується до посуду. В цілому конструкція подібна до скороварки. Принцип приготування той самий, але посуд товстостінний, що дозволяє використовувати його при вищих температурах і відповідно з меншими витратами часу. 

Афганський казан - універсальний посуд. В ньому можна виконати багато різних процесів:

  • варити як у каструлі,
  • смажити як у сковороді,
  • тушкувати як в казані,
  • готувати під тиском як в скороварці,
  • готувати на парі як у пароварці.

Також перевагою афганського казана є й те, що його можна використовувати не лише на плиті, а також і на відкритому вогні на мангалі, на багатті, у печі тощо.

Конструкція

Казан товстостінний, литий, виконаний з алюмінію і зовні покритий термостійкою фарбою. Має форму горщика з  опуклими боками, завуженими дном та вінцями. По боках має металеві ручки та петлі для кріплення коромисла. Особливої уваги заслуговує кришка казана. Вона дуже щільно притискається до казана гвинтом за допомогою спеціального литого коромисла. Між кришкою і казаном встановлений гумовий ущільнювач, що перешкоджає виходу пари по діаметру кришки. Зверху знаходятьсяі 2 клапани для стравлення пари і запобіжник. 

Процес приготування

Наповнення. Готуючи в режимі скороварки казан заповнюють лише на ⅔ . В казан закладають продукти і додають рідину. Третина об'єму залишається порожньою. 

Контроль. В процесі приготування в казані утворюється пара, що заповнює вільний простір і створює тиск. Щоб тиск і кількість пари в казані були сталими, клапани стравлюють зайву пару під час приготування. Тому дуже важливо слідкувати за цим процесом щоб пара виходила рівномірно, коригуючи відповідно температуру нагріву. 

Для перемішування продуктів в процесі приготування не потрібно знімати кришку. Для цього слід встановити казан під кутом 30 градусів на підлогу або на землю і перекочувати його, тримаючись за ручку.

Регулювання. Якщо пара з клапанів йде під сильним тиском, автоматично може також задіюватись запобіжний клапан. Це означає що потрібно зменшити температуру, а в крайньому випадку прибрати з вогню на пару хвилин. 

Завершення. По завершенні процесу приготування потрібно дочекатися поки казан трохи остигне і пара перестане виходити на зовні. Тільки після цього можна відкривати кришку.

Не охолоджуйте казан занурюючи в холодну воду. Він має остигати поволі.

Така технологія дозволяє зменшити час приготування багатьох страв вдвічи, а також зберегти яскравий колір, аромати і максимальну користь продуктів. 

 

Характеристики

Об'єм, л  15
Робочий об'єм, л  11.50
Вага, кг  5,5
Висота, мм  415
Діаметр горла, мм  170-190
Діаметр центру, мм  300
Діаметр дна, мм  207
Кількість порцій  12-13
Товщина стінки, мм  11
Робочий тиск, атм.  1.50
Робоча температура, °C  120
Популярні запити  Для вогнища, Для газових плит, Казан скороварка

казан Rashko Baba, казан Афганський Rashko Baba, Афганський казан для плову, купити Афганський казан, казан з кришкою, казан для багаття, казан Афганський Rashko Baba з кришкою, Афганський казан для відкритого вогню, Афганський казан, казан з сферичним дном, Афганський казан з ручками, Казан Rashko Baba Афганський з кришкою 15 л, Rashko Baba

Відгуки
0/ 5
середній рейтинг товара
0
0
0
0
0
Немає відгуків про цей товар. Станьте першим, залиште свій відгук.

Немає питань про даний товар, станьте першим і задайте своє питання.

Рекомендовані товари